joi, 2 aprilie 2015

Cat de normal e viitorul?

Cum definim normalul? Pai, in principiu, criteriul de normalitate se aplica unei caracteristici a majoritatii. Daca spunem ca e normal sa vezi si sa auzi ne raportam la procentul din intreaga populatie care poate vedea si poate auzi si nu la minoritatea orbilor sau surzilor. Cand minoritatea devine majoritara se schimba punctul de referinta si se defineste o noua normalitate (e la fel ca in fizica, depinde ce punct de referinta iti iei - daca mergi cu trenul si iei punct de referinta un copac, te deplasezi, insa daca iei punct de referinta bancheta din compartiment de fapt stai pe loc) iar evolutia ne obliga periodic sa ne schimbam punctele de referinta. 
Asa se face ca astazi ni se pare normal sa primesti educatie, sa inveti sa scrii si sa citesti, sa beneficiezi de asistenta medicala sau chiar de internet pe telefon in schimbul unei sume de bani. Schimbandu-ne constant criteriile de definire ale normalitatii nu mai constientizam cat de departe suntem fata de normalitatea de acum 200 sau 2000 de ani si presupunem ca evoluam spre o normalitate mai buna. 
In perioada comunista, si chiar imediat dupa, era anormal sa vezi fete dezbracate in ziare sau emisiuni de scandal la televizor la fel cum acum e absolut normal. Mai demult sa fii divortat era considerat anormal si era condamnat de societate, la fel cum astazi este aproape un lucru normal. In Belgia la fiecare 100 de casatorii sunt 71 de divorturi, in Portugalia 68 si in Ungaria 67, in timp ce in Romania sunt 28. Asta in conditiile in care in Romania nu prea exista concubinajul iar in Belgia este la fel de popular ca si casatoria. Evident, sa fii divortat in Belgia nu e ceva anormal iar intr-o familie tip, fiecare sot e la cel putin a doua casatorie, cu copii si din prima si din a doua ceea ce noua inca ni se pare cel putin ciudat, insa ni se va mai parea la fel de ciudat si peste 50 de ani? 
Unul din cele mai spectaculoase focuri de artificii la care am asistat a fost in New York, la parada gay. Aproximativ 40 de minute cerul a fost plin de lumini in timp ce mii de oameni bolnavi marsaluiau voiosi pe strazile inchise de politie. In Bruxelles parada gay presupune camioane cu muzica de tipul Liberty Parade intr-un centru inchis circulatiei, atmosfera de festival ce se propaga la cateva strazi distanta datorita ecoului puternic. Voiosia si buna dispozitie a celor prezenti e contagioasa si aproape nu remarci scenele anormale de homosexualism. Nu o sa mai dureze mult pana cand manifestatiile gay din Romania vor capata o amploare similara si, treptat, homosexualismul va deveni popular si considerat normal
Consider ca homosexualismul este o boala psihica iar manipularea opiniei publice prin folosirea cliseului libertatii de exprimare in privinta acestei orientari sexuale este o greseala. Cresterea numarului scenelor gay in filmele hollywood-iene (in ultimul timp cu accent pe partea masculina, dupa ce terenul a fost pregatit de cliseul lesbienelor frumoase) este una dintre cele mai puternice arme de manipulare in masa si, chiar daca nu ne dam seama pe moment foarte mult, peste 20 sau 50 de ani homosexualismul va fi considerat o normalitate. Promovarea, senzatia fructului interzis si alinarea unui sentiment de neintegrare in societate sunt principalele motive pentru care aceasta boala a devenit atat de populara si a reusit sa infecteze atat de multe creiere. La fel ca si pedofilia, zoofilia sau multe alte boli, homosexualismul este o dereglare psihica survenita in urma unor diverse conjuncturi iar justificarea orientarii sexuale prin libertatea de a alege este absurda. 
Revenind la ideea initiala, consider ca nivelul de degradare morala este in crestere in ultimul secol si in crestere exponentiala in ultimii 50 de ani si imi este frica sa dau un pronostic pentru etalonul normalitatii in secolul 22. Si oricat de mult as fi de acord cu libertatea de exprimare si toleranta fata de alte religii, nationalitati, etc., fata de homosexualism am toleranta 0 .

P.S. Un serial politic aflat in desfasurare si apreciat cu o nota foarte buna (House of Cards) prezinta scene de homosexualism cu presedintele Statelor Unite. Ma insel eu si nu e o boala psihica?