vineri, 22 noiembrie 2013

Ineficiență. Corupție. Incompetență. Așa, și?


Lasă-mă frate, ce-mi pasă mie de chestiile-astea? Mai “frec menta” un pic azi că doar e vineri, diseară mă duc în oraș cu niște prieteni la o bere și poate mergem în club, ca e party azi. De-asta nu mai pot eu, de Asociații și Organizații? Oricum toți fură și toți sunt cu partidele și chestii de-alea, crezi că eu nu știu?

Astea sunt reacțiile în general ale tineretului de astăzi la orice discuție legată de societatea civilă. Din când în când ieșim în stradă, că vorba aia, e mișto, mai socializam, ne mai vede lumea, e și pentru o “idee bună”, dar în rest ne vedem de viața noastră și ne mirăm când mai auzim de câte o lege nouă care e ilogică sau ne amuzăm trist când auzim de încă un parlamentar anchetat pentru corupție, fraudă sau trafic de influență. Și se mai aude din când în când cineva zicând ceva de genul “ba da nimeni nu face nimic mă, fac ăia de sus tot ce vor!”. 

Când zici în mintea ta “lasă să facă alții”, la care “alții” te gândești mai exact? La tinerii competenți care au plecat deja din țară sau la cei care abia așteaptă o șansă să dezerteze? Sau crezi că o să se rezolve de la sine problemele, că mafia o să moară de foame și o să dispară, că poate corupția va pieri de la sine?


Statul Român are 10.700 de km de cale ferată, din care vrea să “privatizeze” (ne-am săturat de cuvântul ăsta) 1.500 de km. Pe de altă parte, CFR Marfă înregistrează un profit negativ de 100 de milioane de euro pe an, în timp ce salariul fix al directorului general este de 42.750 lei (fără prima de consiliu de administrație care e încă 10.800 lei pe lună și fără alte sporuri de conducere, etc.).

În altă ordine de idei, ca să nu ne raportam la Anglia, Germania, Olanda sau Franța, vecinii noștri unguri, bulgari sau polonezii, un pic mai departe, au legislații care să impiedice vânzarea terenurilor agricole către străini (trebuie să fie rezident de minim 5 ani). La noi există în dezbatere o lege “antiromanească” așa cum o caracterizează fermierii noștri și toți cei implicați în agricultură, prin care ne vindem deliberat țara străinilor (în speță, terenul agricol), în condițiile unei crize de alimente ce se prefigurează în 10-15 ani. Practic, vom fi sclavi pe pământul nostru și vom cerși mâncare de la străinii care ne vor stăpâni.

Da, serios, tu crezi că mie-mi pasă de așa ceva? Cine știe unde-o să fiu eu peste 10 ani, hehe.. Și, chiar dacă mi-ar păsa să zicem, ce poți face? Oricum nu poți face nimic.
Ignoranța și lipsa de atitudine reprezintă tot o acțiune, este o acțiune dată de lipsa de implicare, este motivul pentru care nu se produce schimbarea, este opusul luptei pentru însănătoșirea sistemului.

Uitați-vă la un copil de 3-4 ani când se joacă și e fericit. Uitați-vă la inocența lui și gandiți-vă că vă va acuza, sau deopotrivă, vă va mulțumi pentru cum va arata România când va ajunge de vârsta voastră.
Gândiți-vă că indiferent dacă veți trăi în Canada, Suedia sau Australia, întotdeauna veți dori să fi trăit în România într-o societate sănătoasă, fără corupție, nepotism și incompetență. Gândiți-vă că odată ați fost mândru că sunteți român și acum aveți șansa să contribuiți la o schimbare istorică a destinului României.


Gândiți-vă câți tineri ar vrea să facă această schimbare, câți tineri s-ar întoarce în țară, cât de mult s-ar schimba societatea, mentalitatea, traiul de zi cu zi. E momentul sa formăm  bulgarele  de zăpadă  și  să-l împingem la vale. Forța acestuia va fi indestructibilă și va realiza mai mult decât vă puteți imagina!
Nu doar banii și grija zilei de mâine contează. Și culmea, nici nu e așa de greu. Trebuie doar să VREI și să FACI ceva! TU trebuie să te implici! Și TU contribui la cum o să arate România peste 10 sau 20 de ani. Și TU scrii istoria, fie că te implici, fie că nu.
Susține, distribuie, comentează, implică-te! Viitorul e aproape! 

                               Îndrăznește să crezi în schimbare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza!