luni, 18 februarie 2013

Banii


Orice ai face, oricat ai avea, oriunde ai merge, intotdeauna esti inconjurat de bani, depinzi de bani si parca niciodata nu sunt suficienti. Cu cat ai mai multi, cu atat cheltuiesti mai multi. Cand ii ai nu-i simti cum se duc, iar cand nu-i ai intotdeauna iti zici ca o sa incepi sa mai faci niste economii. Cum ar fi totusi o lume fara bani? O lume in care sa faci doar ce iti place pentru ca iti place, nu pentru ca altfel nu ai cum supravietui. O lume in care bunurile materiale sa fie recompense a reusitelor, fara a se mai face conversia in bani. In care mancarea si necesitatile zilnice sa fie gratuite si in care accentul sa cada pe legaturile umane, sincere, dezinteresate. Desigur este o utopie. Simplul fapt ca in ziua de azi vedem atat de multi oameni lenesi, delasatori, care prefera sa stea cu mana intinsa in loc sa lucreze ne face sa credem ca scenariul de mai sus e utopic, ca e ilogic sa gandim ca daca toata lumea ar avea ce manca si cu ce sa se imbrace, nu ar mai lucra nimeni.E drept, sunt unele meserii care nu aduc o satisfactie personala deosebita, dar totodata sunt meserii care se pot face din pasiune, din bucuria de a face ceva, de a crea, de a ramane ceva in urma ta.
Imagineaza-ti ca esti un miliardar in dolari. Ai mai multi bani decat PIB-ul Romaniei. Ai atat de multi bani incat ii cantaresti, nu-i mai numeri.
Pare de vis, nu? Pare ceva ce si-ar dori oricine. DAR.. Imagineaza-ti ca esti pe o insula pustie cu toti banii astia, ca ai un domeniu ultramodern, pus la punct cu tot ce ai nevoie, dar ca nu esti inconjurat de prieteni, de familie, de nimeni. Imagineaza-ti ca desi ai tot ce-ti trebuie, nu duci lipsa de nimic, stai la soare toata ziua si mananci numai fructe exotice, zi dupa zi, luna dupa luna, incepi sa te plictisesti. Incepi sa-ti aduci aminte cu placere de momentele cand imparteai o sticla de bere pe bordura de ultimii bani, cand erai fericit inconjurat de prieteni si nu puneai mare pret pe lucrurile materiale.
Acum trezeste-te. Realizeaza ce conteaza mai mult in viata! Realizeaza ca nu banii sunt importanti, ca nu satisfactia materiala e importanta, ca fericirea inseamna mai mult decat o masina noua sau un iphone.
Fa ce-ti place, incearca sa lasi ceva in urma ta, si pune accent mai mare pe relatiile de prietenie, pe sinceritate si onestitate. Renunta la falsul zilnic, la ipocrizie si interese, la invidie si rautate. Schimbarea lumii din jurul tau in mai bine reprezinta de fapt schimbarea ta in mai bine. Ridicate-te deasupra majoritatii si cauta fericirea spirituala in viata, nu cea materiala!

Apasa pe butonul de Facebook de mai jos share daca ti-a placut articolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza!